welcome Вам нужен перевод или веб-дизайн? Мы всегда рядом:

тел. +359 878 23 32 72
Skype: dragomaniood
имзйл: admin@dragomani.org

Веб-дизайн

Преобразуване на текст в говор

Т.нар. TTS (text to speech) програма ще прочете въведения текст на избрания от Вас език (падащото меню вдясно). Поддържаните езици са английски, испански, италиански, китайски, корейски, немски, португалски, руски, френски, японски. След като въведете текста и изберете езика, щракнете на бутона "Say it" - ще се отвори нов прозорец, съдържащ звуковия еквивалент на въведения текст.

Синтетичен говор +MP3

Тази програма прочита със синтетичен мъжки или женски глас въведения от Вас текст, като в същото време генерира и MP3 файл, който можете да си запишете. Поддържаните езици са английски, испански, италиански, каталунски, португалски.

Още един сайт, който предлага безплатно преобразуване на текст на английски в гласовото му съответствие (MP3 формат) е Text2Speech.org

Азбучни конвертори

Конвертор Латиница-Кирилица

Въведете текста, който искате да преобразувате от латиница на кирилица в текстовото поле, след което изберете "На кирилица" от падащото меню по-долу.

Можете да промените настройките за преобразуване на букви и буквени комбинации от "Настройки и помощ"Конвертор Латиница-арабски

Въведете текста, който искате да преобразувате от латиница на арабица в текстовото поле, като изберете като резултат от преобразуването желаните думи от интерактивното меню.Дешифратор за кирилица

Получили сте съобщение, което би трябвало да е на кирилица, но се състои от непонятни символи? Използвайте програмата Универсален дешифратор за кирилица. Програмата автоматично ще разпознае изходната кодировка и ще направи въведения от Вас текст отново четим. Автор на програмата е Петко Йотов, създател и на конвертора за кирилица, представен по-горе.

Можете да изпробвате и следните виртуални клавиатури:

Полезни сайтове

  • Книги със свободен достъп
  • Open Office - многоезичен офис пакет и проект с отворен код, съдържащ програми за текстова обработка, работа с електронни таблици, модул за рисуване на векторна графика, презентации, редактор на формули и програма за работа с бази от данни.

    Тези програми могат да отварят и обработват съответните видове MicroSoft файлове, създадени с програми като Word, Excel, Powerpoint.
  • Приложения - представени са голям брой приложения за Windows и Ubuntu в категории като интернет, графика, офис инструменти, аудио, видео образование, наука и др.
Flash Cards Avast - bulgarian

Забавен английски

Усвояването на чужд език може да стане неусетно, ако информацията бъде поднесена под формата на игра. Предлагаме Ви няколко приложения, които представят английски думи по забавен начин.

Английски в картинки

Дума на деня

Правопис (spelling)

Spelling Bee
difficulty level:
score: -
please wait...
 
spell the word:

Бесеница (Hangman)

Hangman

Ако играта бесеница Ви е харесала, можете да изпробвате и варианта й на български, разработен от Петко Йотов: Бесеница

Съответствия

Match Up
Match each word in the left column with its synonym on the right. When finished, click Answer to see the results. Good luck!

 

Кръстословици

Предлагаме Ви всеки ден по една нова кръстословица, доставяна от BestCrosswords

Кръстословици

Предлагаме Ви всеки ден по една нова кръстословица, доставяна от BestCrosswords

Перевод:

Изречения

" Hay dos maneras de conseguir la felicidad, una hacerse el idiota; otra serlo.

Има два начина човек да бъде щастлив: единят е да се прави на идиот, а другият – наистина да е такъв. "

Enrique Jardiel Poncela
превод: Радослава Велкова


Калькулятор

Язык:
Количество страниц:
Заказ:
Стандартный
Быстрый
Скидки:
постоянный клиент(-5%)
50+ страниц(-5%)