welcome Запитване за превод или за уеб дизайн? Ние сме винаги на линия:

тел. +359 878 23 32 72
Скайп: dragomaniood


имейл: admin@dragomani.org

Агенция за преводи и уеб дизайн Драгомани
Преводи от и на шведски език

Агенция за преводи и уеб дизайн Драгомани Ви предлага преводачески услуги за:

  • преводи от шведски език на български език;
  • преводи от български език на шведски език;

Цени за преводи от и на шведски език

Цените за превод от български език на шведски език, както и за превод от шведски език на български език на стандартна машинописна страница текст (1800 знака) са:

Стандартна поръчка (3-5 работни дни): 30 лв/стр.

Бърза поръчка (до 3 работни дни): 40 лв/стр.

Проверете ориентировъчната цена на Вашата поръчка за превод от или на шведски език, използвайки калкулатора вдясно.

Можете да направите поръчка за превод от или на шведски език чрез формата ни за контакт, като прикачите текстовите файлове за превод към писмото.

Шведски език

Над 9 милиона души по света говорят шведски език. Той спада към групата на северногерманските езици и произхожда от старонорвежки. Поради тази причина шведският е много близък до норвежкия, а също и до датския. Шведският е официален език в Швеция (едва от 2009 г.), а също и във Финландия, наред с финския, поради факта, че от Средновековието до 1809 г. Финландия е била част от Швеция. Интересно е, че сравнително малко популярният шведски е „заел“ на английския, както и на българския, някои думи като например „мопед“ и „омбудсман“. Ако решите да пътувате към Швеция – не се притеснявайте за езикова бариера, ако владеете английски: близо 89% от населението също говори английски.

На шведски са творили Астрид Линдгрен („Карлсон, който живее на покрива“, „Емил от Льонеберя“, „Мили мой Мио“) и Селма Лагерльоф („Чудното пътуване на Нилс Холгерсон през Швеция“).

Някои любопитни факти за Швеция:

  • На границата с Финландия има разположено игрище за голф; половината дупки са в едната страна, другата половина – в другата.
  • Официалният акаунт на Швеция в Туитър всяка седмица се управлява от различен гражданин на страната, избиран произволно.
  • Любителите на спиртните напитки могат да се наслаждават на разходка с круизен кораб между Стокхолм и Хелзинки, по време на която на борда могат да си закупят евтин алкохол.
  • Триточковият предпазен колан, проектиран от Волво, е с отворен патент към всички производители на автомобили с цел безопасност на пътниците. Той спасява човешки живот на всеки 6 минути.

Превод на сайта:

Крилати мисли

" Do every act of your life as if it were your last!
Marcus Aurelius

Прави всяко нещо в живота си като че ще да е последното! "

Марк Аврелий
превод: Славяна Илиева


Калкулатор преводи

Език за превода:
Брой страници:
Вид на поръчката:
обикновена, прав превод
обикновена, обратен превод
експресна
Отстъпки:
редовни клиенти (-5%)
студентска (-5%)