welcome Запитване за превод или за уеб дизайн? Ние сме винаги на линия:

тел. +359 878 23 32 72
Скайп: dragomaniood


имейл: admin@dragomani.org

Преводи сръбски език

Агенция за преводи и уеб дизайн Драгомани извършва:

  • преводи от сръбски език на български език;
  • преводи от български език на сръбски език

на документи, ръководства, статии и др. текстове, както и на интернет страници.

Цената за превод на или от сръбски език на страница текст (1800 символа с интервалите) е:

  За обикновена поръчка (3-5 работни дни): 15 лв/стр.;
  За бърза поръчка (до 3 работни дни): 20 лв/стр.

Проверете крайната цена за превод на текст на или от сръбски език, като въведете броя страници и изберете приложимите отстъпки в калкулатора вдясно.

Можете да направите поръчка за превод като прикачите файловете за превод към писмото.

Сръбски език

Сръбският език е официален за населението на три държави – Сърбия, Босна и Херцеговина и Косово. От 1945 до 1991г. се използва понятието „сърбохърватски език”. Сръбският е единственият европейски език, използващ едновременно кирилица и латиница. Въпрос на личен избор е кой вид писменост ще бъде предпочетен, единственото ограничение остава за държавните документи, които, според конституцията от 2006г. трябва да бъдат изписвани на кирилица.

Сред по-известните древни ръкописи на сръбски са Мирославовото евангелие (1192г.) и Душановия законник (1349г.). Запазена е малка част от средновековната светска литература – например, книга за Александър Велики и превод на Тристан и Изолда.

През 15в. Сърбия пада под османско владичество и следващите 400 години няма възможност за създаване на светска литература, но се развива епосът; епичните поеми са записани от устното творчество през 19в. По това време Вук Караджич превръща говоримия език в книжовна норма.

Превод на сайта:

Крилати мисли

" Toata lumea vrea să dirijeze pe toată lumea. Toată lumea se împotriveşte să fie dirijată de toată lumea. Astfel se stabileşte un echilibru cel puţin dinamic.

Целият свят иска да дирижира целия свят. Целият свят се нуждае от това да бъде дирижиран от целия свят. Така се установява динамично равновесие. "

Йожен Йонеску
превод: Мартина Ганчева


Калкулатор преводи

Език за превода:
Брой страници:
Вид на поръчката:
обикновена
бърза
Отстъпки:
редовни клиенти (-5%)
студентска (-5%)