welcome Запитване за превод или за уеб дизайн? Ние сме винаги на линия:

тел. +359 878 23 32 72
Скайп: dragomaniood


имейл: admin@dragomani.org

Преводи от и на словашки език

Агенция за преводи и уеб дизайн Драгомани извършва писмени преводи от и на словашки език.

Цената за превод на страница текст (1800 символа с интервалите) е:

За обикновена поръчка (срок за изпълнение 3-5 работни дни): 15 лв/стр.;
За бърза поръчка (до 3 работни дни): 20 лв/стр.

Проверете крайната цена за превод на текст на или от словашки език, като въведете броя страници и изберете приложимите отстъпки в калкулатора вдясно.

Можете да направите поръчка за превод като прикачите файловете за превод към писмото.

Словашки език

Словашкият език е част Западнославянските езици и днес се говори от над 5 милиона души, предимно в Словакия, където е официален език, а също и в Сърбия, Чехия и т.н.

Още през 6-7в. словашкият започва да се обособява като самостоятелен език на територията на днешна Словакия.През 9в. братята Кирил и Методий пристигат във Велика Моравия по покана на княз Ростислав и донасят създадената от тях азбука – глаголицата.

Съвременният словашки език има 44 букви, като 14 от тях са съгласни. Характерно за словашкия е, че всички думи са ударени на първата сричка. Има шест падежа, определящи връзката между отделните елементи на изречението.

Реформацията достига Словакия през третото десетилетие на 16в. утвърждава употребата на чешкия език сред словашките лютерани. След разпадането на Чехословакия чешкият език продължава да се използва в телевизията и при съдебни процеси. Двата езика са относително близки, особено някои техни диалекти, но съществуват определени фонетични, граматични и лексикални различия.

Превод на сайта:

Крилати мисли

" Если ты направляешься к цели и станешь дорогою останавливаться, чтобы швырять камнями во всякую лающую на тебя собаку, то никогда не дойдешь до цели.

Ако се движиш към някаква цел и по пътя започнеш да спираш, за да хвърляш камъни по всяко куче, което те лае, то никога няма да стигнеш до целта. "

Фьодор Достоевский
превод: Иванка Хиндалова-Шерстюк


Калкулатор преводи

Език за превода:
Брой страници:
Вид на поръчката:
обикновена, прав превод
обикновена, обратен превод
експресна
Отстъпки:
редовни клиенти (-5%)
студентска (-5%)