Преводачи с английски език
Гавраил Георгиев

Преводачи с английски език - Гавраил Георгиев Роден съм на 25.11.1949 в г Котел. След средното си образование последва обучение в Софийския Университет във факултета Западни филологии, по специалност английска филология и втора специалност руски език. След завършването си през 1975, работих в няколко езикови училища като преподавател, докато през 1981 г, след спечелен конкурс започнах работа в Център за Усъвършенстване на Кадри по Туризъм в г. Бургас.

След спечелен конкурс за преводач по симултанен и консекутивен превод осигурявах консекутивен, симултанен и писмен превод за обучението на чуждестранни студенти както и преподавах английски език в курсове за екскурзоводи и туристически персонал.

Осигурявах също симултанен превод за конгресните прояви провеждани в центъра, както и работех като екскурзовод през летния сезон в к-с "Слънчев Бряг".

През 1985 г се насочих към преводаческа работа във Фирма “Арма- Биомаш” в г. Лозница. Работата ми се състоеше в осигуряване на превод на научно-техническа и технологична информация във връзка с усвояване на нови производства и технологии, бизнес кореспонденция, превод при бизнес срещи в страната и чужбина.

През 1990 г се върнах към преподавателска дейност но продължих да оказвам преводачески услуги като свободен преводач, за нуждите на бизнеса в региона. В продължение на 3 години, от 1998 до 2001, работих като екскурзовод в Музеен Комплекс с. Жеравна.

Сътрудничил съм на Фондация “Отворено Общество, от 1993 до 1997” със симултанен превод по време на семинари и писмен превод на книги и документи и съпровождане. Сътрудничих и на Американската Армия по време на учението “Bulwark 94”.

Извършвам писмени преводи за преводачески агенции в страната, с тематика предимно технологии, строителство и дизайн, икономика, финанси и право, научни публикации. Като филолог имам определени интереси към културата и начина на живот на британците, бил съм два пъти във Великобритания.

Информация за преводите от и на английски, които предлагаме: английски преводи

Превод на сайта:

Крилати мисли

" Colui che non rispetta la vita non la merita
Leonardo da Vinci

Този, който не цени живота, не го заслужава. "

Леонардо да Винчи
превод от италиански: Методи Миланов


Калкулатор преводи

Език за превода:
Брой страници:
Вид на поръчката:
обикновена
бърза
Отстъпки:
над 50 страници (-5%)
редовни клиенти (-5%)