welcome Запитване за превод или за уеб дизайн? Ние сме винаги на линия:

тел. +359 878 23 32 72
Скайп: dragomaniood


имейл: admin@dragomani.org

Преводачи с руски език

Даниел Костадинов

Преводачи с руски език - Даниел Костадинов Завършил съм бакалавърска степен в Софийски университет “Св. Климент Охридски” (първа специалност – Руска филология, втора специалност – Български език и литература), където взех участие в техническия екип по подготовката на “Нов руско-български речник” за печат (автор: Сергей Влахов, 2004).

Магистърска степен получих в Държавен институт по руски език “А. С. Пушкин” в Москва (специалност – Филология, Руски език като чужд) след двегодишно обучение и защита на магистърска дисертация на тема: “Жанрът рекламно обявление в аспекта на неговите комуникативни, речеви и езикови характеристики (по материали от радиорекламата)”.

След завършване на висшето си образование съм участвал в различни рекламни и абонаментни кампании. Бил съм лице за контакти при сътрудничество между български и руски организации.

Имам опит като преводач и редактор – превод от руски на български на книгата на Юрий Лужков “Русия 2050 в системата на глобалния капитализъм”, редактиране на превода на книгите: “Тайните на Гостиния Двор” от Ю. Лужков и “Близкият изток на сцената и зад кулисите” от Евгений Примаков, изготвяне на различни видове документи и превеждането им от руски на български и от български на руски.

Информация за преводите от и на руски, които предлагаме, можете да разгледате на страницата преводи от и на руски език

Превод на сайта:

Крилати мисли

" 道可道非常道。
名可名非常名。
(道德经 )

Това, което може да се извърви, не е Пътя. Това, което назоваваме с име, не е Истинското. "

Лаодзъ, Даодъдзин, първите 12 йероглифа
превод: С. Митков


Калкулатор преводи

Език за превода:
Брой страници:
Вид на поръчката:
обикновена
бърза
Отстъпки:
над 50 страници (-5%)
редовни клиенти (-5%)