welcome Запитване за превод или за уеб дизайн? Ние сме винаги на линия:

тел. +359 878 23 32 72
Скайп: dragomaniood


имейл: admin@dragomani.org

Преводачи със сръбски и хърватски

Айтян Хасанова

Преводачи със сръбски и хърватски - Айтян Хасанова Здравейте!
Казвам се Айтян Хасанова. Завършила съм висшето си образование във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” – специалност „Славянска филология”. Само по себе си наименованието на специалността не подсказваше много за същността й. Но Славистиката откри пред нас възможността да се запознаем с други славянски страни – близки и малко по-далечни. Така аз имах щастието да завърша профила „Сръбски и хърватски език”. Макар и за кратко изучавахме и други славянски езици – словашки, полски. С това се постави началото на по-засиления ми интерес към езиците.

По време на обучението си успоредно с познанията по езика ние придобихме опит и за работа с текстове – а именно, умения за окончателното оформяне на един текст. За това допринесоха дисциплини като – Теория и практика на превода, Специализиран превод, Редакция на художествен превод и др.

Като преводач работя основно със сръбски, хърватски и турски език. Благодарение на участието си в преводни проекти имам възможността да навляза и в сферата на художествения превод. Хоноруван преподавател по сръбски и хърватски език. Докторант по съвременен сръбски и хърватски език към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Интересите ми са в областта на съвременния езиков развой, близкородствените езици, социолингвистиката и превода (художествен и административен).

Превод на сайта:

Крилати мисли

" Il fine giustifica i mezzi
Niccolò Machiavelli

Целта оправдава средствата "

Николо Макиавели
превод от италиански: Методи Миланов


Калкулатор преводи

Език за превода:
Брой страници:
Вид на поръчката:
обикновена
бърза
Отстъпки:
над 50 страници (-5%)
редовни клиенти (-5%)