Преводи от и на украински език

Агенция за преводи и уеб дизайн Драгомани извършва преводачески услуги по:


  • преводи от украински език на български език;
  • преводи от български език на украински език;
  • превод и локализация на интернет сайт на украински език;

Сред преводачите с украински език, с които работим, е Иванка Хиндалова-Шерстюк, която има богат опит с преводи на разнообразни текстове: лична и бизнес документация, художествени текстове, делова и юридическа кореспонденция, право, медицина, информационни и производствени технологии, маркетинг и реклама и др.

Цени за превод от и на украински език

Цената за превод на стандартна машинописна страница текст (1800 символа) от или на украински език е:

За обикновена поръчка (срок за изпълнение 3-5 работни дни): 15 лв/стр.;

За бърза поръчка (до 3 работни дни): 20 лв/стр.

Проверете цената за превод на текст на или от украински език, като въведете броя страници и изберете приложимите отстъпки в калкулатора вдясно.

Можете да направите поръчка за превод като прикачите файловете за превод към писмото.

Украински език

Украинският е един от малкото езици, ползващи кирилицата за писменост. Той е официален в република Украйна и днес на украински говорят около 47 милиона души, част от които в Полша, Словакия, Румъния и Молдова. Украинският е родствен на белоруския и руския, в азбуката си има 33 букви.

Украинските диалекти се делят на три групи – северозападна, която има чертите на белоруския език, югозападна, приличаща на полски и словашки, и югоизточна, където говорът е най-книжовен. В основата на югоизточните говори са залегнали киево-полтавските горови; те са родни за основоположника на украинския литературен език – Тарас Шевченко.

 
 

Крилати мисли

преводи на цитати ляво Es gibt eine Theorie, die besagt, wenn jemals irgendwer genau herausfindet, wozu das Universum da ist und warum es da ist, dann verschwindet es auf der Stelle und wird durch noch etwas Bizarreres und Unbegreiflicheres ersetzt. - Es gibt eine andere Theorie, nach der das schon passiert ist.

Има една теория, според която ако някой някога разбере защо съществува вселената, тя на момента ще изчезне и ще се превърне в нещо още по-странно, необикновено. Има и една теория ,според която това вече се е случило.преводи на цитати дясно

Дъглас Адамс
превод: Георги Георгиев


Калкулатор преводи

Език за превода:
Брой страници:  
Вид на поръчката:
обикновена
бърза
Отстъпки:
над 50 страници
(-5%)
редовни клиенти
(-5%)