welcome Запитване за превод или за уеб дизайн? Ние сме винаги на линия:

тел. +359 878 23 32 72
Скайп: dragomaniood


имейл: admin@dragomani.org

Преводачи с хинди
Елица Чаушева

Преводачи с хинди Елица Чаушева

Здравейте,
Казвам се Елица Чаушева и съм магистър по индология и магистър по английска филология, които съм завършила в СУ „Св. Климент Охридски”. В рамките на тези специалности съм специализирала превод на художествена литература от английски език и урду.

Имам опит в превода на различни текстове, включително и художествена литература, от английски език, хинди и урду, както и опит в устния превод от хинди и урду. От/на английски език съм превеждала текстове, свързани с фармацевтика, здравен мениджмънт и здравно осигуряване, кардиология, право, счетоводство, финанси, както и такива, свързани с дейността на ЕС.

Освен с преводаческа съм се занимавала и с преподавателска дейност – била съм преподавател, методист и трейнър в сферата на преподаването на английски език. Интересувам се от всичко, свързано с историята, културата и литературата на Индия и Великобритания. Като своя сбъдната мечта в момента изучавам един от индийските класически стилове танц – бхаратанатям.

Смятам, че човек трябва да търси начини да изразява в максимална степен себе си и своите таланти, за да бъде по-щастлив. По този начин ще бъде от полза и ще донесе щастие и на другите!

Превод на сайта:

Крилати мисли

" 道可道非常道。
名可名非常名。
(道德经 )

Това, което може да се извърви, не е Пътя. Това, което назоваваме с име, не е Истинското. "

Лаодзъ, Даодъдзин, първите 12 йероглифа
превод: С. Митков


Калкулатор преводи

Език за превода:
Брой страници:
Вид на поръчката:
обикновена
бърза
Отстъпки:
над 50 страници (-5%)
редовни клиенти (-5%)