welcome Запитване за превод или за уеб дизайн? Ние сме винаги на линия:

тел. +359 878 23 32 72
Скайп: dragomaniood


имейл: admin@dragomani.org

Преводачи с английски и руски език
Персиана Пастухова-Личева

Persiana's photo Здравейте! Името ми е Персиана Пастухова-Личева, завършила съм висше образование във ВТУ „Св.св. Кирил и Методий”. Бакалавърската ми степен е по специалност Приложна лингвистика с английски и руски езици, а магистърската – Конферентен превод с английски език. Специализирала съм се в преводите на текстове от различни сфери, някои от които са: икономика, политика, право, финанси.

Както и всяка друга област на човешкото познание, така и преводаческата дейност изисква постоянство и много труд. Хората и светът се променят всеки ден, а с тях се променя и езикът, на който общуват. Ако днес една дума е модерна и има две или три значения, съвсем скоро тя може да излезе от употреба или, напротив, да придобие други значения.

Преводачът е човек с широка обща култура – или иначе казано знае по малко за много неща ☺ Често неговата дейност остава незабелязана до името на някой писател или при превода на официални документи, и въпреки това всеки превод има своя чар. Щастлива съм, че мога да работя това, което обичам, и се надявам повече хора да оценяват труда и способностите си по достойнство.

Peio Peev book

Днес все по-често се превеждат документи, проекти и други документи, пряко свързани с ежедневната ни дейност. Все пак, удоволствието от превод на книга е несравнимо.

Една наскоро преведена от мен книга представя живота и постиженията на габровеца Пейо Пеев - един от големите съвременни благодетели в града.

Информация за преводите от и на руски, които предлагаме, можете да разгледате на страницата преводи от и на руски език

Превод на сайта:

Крилати мисли

" Alle Dunkelheit der Welt kann das Licht einer einzigen Kerze nicht auslöschen.

Цялата тъмнина на света не може да изгаси светлината на една свещ. "

Китайска поговорка
превод: Георги Георгиев


Калкулатор преводи

Език за превода:
Брой страници:
Вид на поръчката:
обикновена
бърза
Отстъпки:
над 50 страници (-5%)
редовни клиенти (-5%)